Γιατί τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό 31χρονος στο Ηράκλειο;

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τίθεται 31χρονος στο Ηράκλειο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλείται να κρίνει την ποινική του μεταχείριση, αν δηλαδή προφυλακιστεί ή όχι, και θα πρέπει να συνεδριάσει εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε θα πρέπει να βρίσκεται υπό καθεστώς περιορισμού.

Η νέα υπόθεση έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψη 19χρονου φοιτητή για κατοχή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Σε εκείνη την υπόθεση ο νεαρός είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε μετά από σήμα της Europol στην οποία είχε διαβιβαστεί σχετική αναφορά των Αρχών της Νέας Ζηλανδίας.

Στην περίπτωση του 31χρονου τα πράγματα φέρονται πιο σοβαρά αν ληφθεί υπόψη και η διαφωνία εισαγγελέα-ανακρίτριας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέλαβε έγγραφα της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας που αφορούσαν αναφορές οργανισμού που εδρεύει στον Καναδά και ασχολείται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Οι αναφορές αυτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφορούν χρήστες που διαπιστώθηκε να διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, κάνοντας χρήση της εφαρμογής kikmessenger.

Ο 31χρονος φέρεται να «ανέβασε» συγκεκριμένες χρονικές στιγμές απαγορευμένο υλικό με ανήλικους.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα στην οικία όπου διαμένει ο 31χρονος με τη σύντροφό του. Οι αστυνομικοί βρήκαν 8 συσκευές κινητής τηλεφωνίας που θα αποσταλούν για περαιτέρω έρευνα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναφέρεται ότι σε ένα από τα κινητά του τηλέφωνα βρέθηκαν καταχωρισμένες φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο με ανήλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε σε αυτές τις πράξεις από κύκλωμα τοκογλύφων.

Εμφανίζεται απόλυτα εξαρτημένος από τον τζόγο σε βαθμό διαταραχής. Μιλάει για καταστροφική εξάρτηση που τον έσπρωξε σε συγκεκριμένους τοκογλύφους, στους οποίους υποχρεώθηκε μέχρι τον λαιμό.

Έτσι στην πορεία, όπως ισχυρίζεται, αναγκάστηκε να κάνει αυτό που του ζητούσαν, εκμεταλλευόμενοι αφενός ότι τους χρωστούσε χρήματα, αφετέρου ότι έχει πολύ καλές γνώσεις πληροφορικής.

«Σεβόμενοι απόλυτα την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης και με απόλυτο γνώμονα τη διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης θα προσπαθήσουμε να εισφέρουμε στην ανάδειξη και απόδειξη κρίσιμων πτυχών που σχετίζονται με την προσωπικότητα του εντολέα μας, δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Λευτέρης Κάρτσωνας.

Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι η αιτιολογία της νομικά επιλήψιμης εμπλοκής του στην προκειμένη υπόθεση συνδέεται άρρηκτα με την παθολογική εξάρτησή του από τον διαδικτυακό τζόγο και επομένως με την ύπαρξη μιας σοβαρής ψυχικής διαταραχής, η οποία επέδρασε δραματικά στη ζωή του οδηγώντας τον νομοτελειακά και υπό το κράτος απειλών κατά της ζωής του ίδιου και των οικείων του στην καταναγκαστική πραγματοποίηση νοσηρών και αποδοκιμαστέων από τον ίδιο πράξεων για τις οποίες έχει ειλικρινώς μεταμεληθεί.

Άλλωστε η χρονική μοναδικότητα της φερόμενης ως εκδηλωθείσας αξιόποινης πράξης αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Καρεκλάκη

Δημοσιεύθηκε στο patris.gr Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

 

Related News

Comments are closed.