Αποφυλακίζεται ο ζαχαροπλάστης με την ηρωίνη

Αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, μειώθηκε η ποινή

Εκτός φυλακής θα βρεθεί σύντομα 38χρονος ζαχαροπλάστης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 17 ετών καθώς στο διαμέρισμα του είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, περισσότερα από τρία κιλά ηρωίνης, ποσότητα κοκαίνης, ενώ οι Αρχές μιλούσαν τότε για εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών.

Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναγνώρισε στον 38χρονο κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και έτσι η ποινή του μειώθηκε σε 8 έτη κάθειρξης.

Όπως δήλωσε στο Cretalive ο συνήγορος του, Ελευθέριος Κάρτσωνας«μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη υπό συνθήκες δικαίας δίκης το Δικαστήριο, κατ΄ορθή νομική υπαγωγή, εκτιμώντας τόσο την υποδειγματική διαδρομή του εντολέα μου κατά το προ της συλλήψεως του χρονικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα της ζωής του όσο και την εν γένει προσωπικότητα του, έκανε δεκτό τον ισχυρισμό μας περί αναγνώρισης της ελαφρυντικής περίστασης του προτέρου σύννομου βίου με άμεσο αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της ποινής του».

Ο 38χρονος, προανακριτικά είχε κατονομάσει ως «εγκέφαλο» κρατούμενο των φυλακών Αγιάς, στην απολογία του στην ανακρίτρια υπέδειξε άλλον ύποπτο και στο τέλος πήρε πάνω του την ευθύνη, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας του. Ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του έπρεπε να κάνει επέμβαση και χρειαζόταν χρήματα. Πάντως, πριν την σύλληψη και προφυλάκιση του, εργαζόταν πολλά χρόνια σε γνωστό ζαχαροπλαστείο του Ηρακλείου και δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Δημοσιεύθηκε στο cretalive.gr Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021

Related News

Comments are closed.