Αθώοι οι «4» για τον άγριο ξυλοδαρμό στη Μεσαρά

Το δικαστήριο απάλλαξε τους άντρες που κατηγορούνταν ότι χτύπησαν με ρόπαλα δύο αδέρφια

Αθώοι κρίθηκαν τελικά την Παρασκευή οι τέσσερις Κρητικοί, οι οποίοι δικάζονταν για τον άγριο ξυλοδαρμό που είχαν υποστεί δύο αδέρφια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, πριν από περίπου έξι χρόνια.

Οι τέσσερις άνδρες -συγγενείς μεταξύ τους- κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ωστόσο χτες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τούς απάλλαξε.

Η επίθεση σε βάρος των δύο αδερφών είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2013 στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Καμηλάρι με το Καλαμάκι, στον δήμο Φαιστού. Οι δράστες φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα στα δύο αδέρφια: Αφού τους έκλεισαν τον δρόμο με αυτοκίνητο, τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας -όπως είχαν δηλώσει τότε τα θύματα- ξύλινα ρόπαλα.

Αμφότεροι οι άνδρες είχαν χτυπηθεί άσχημα, με τον ένα εκ των δύο αδερφών να τραυματίζεται βαρύτατα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω της βαρύτητας των πληγμάτων που δέχτηκε.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και ολοκληρώθηκε χτες Παρασκευή, μετά από συνολικά τέσσερις «θυελλώδεις» συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Κατά τη χτεσινή τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, πάντως, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, η εισαγγελική πρόταση δεν «υιοθετήθηκε» από το δικαστήριο, το οποίο απάλλαξε τους τέσσερις κατηγορούμενους από τις πράξεις που τους είχαν αποδοθεί: Σημειώνεται ότι οι «4» κατηγορούνταν για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», για «παράνομη οπλοφορία» και για «οπλοχρησία».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, δικηγόρος Ελευθέριος Κάρτσωνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο για αποκατάσταση της τιμής των κατηγορουμένων αλλά και των οικογενειών τους.

«Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη υπό συνθήκες δικαίας δίκης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου εξέδωσε μια σπουδαία απόφαση, η οποία εμπεδώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, συμπλέει απόλυτα με το αποδεικτικό υλικό, ενώ αποκαθιστά την αδίκως ρηγματωθείσα τιμή και υπόληψη των κατηγορουμένων και των οικογενειών τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Κάρτσωνας.

«Φαίνεται δε και σε αυτή την υπόθεση, πιο επίκαιρη από ποτέ, η ρήση ενός Γάλλου δικαστού, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά: “Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι είμαι και θα είμαι ο πιο νομοταγής πολίτης. Αυτό που δεν μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι την επόμενη στιγμή δε θα είμαι κατηγορούμενος…”», δήλωσε, κλείνοντας, ο κ. Κάρτσωνας.

Ρεπορτάζ: Αγγελίνος Νικόλας

Δημοσιεύθηκε στο neakriti.gr Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Related News

Comments are closed.